Treść strony 2019.06
Wycieczka zawodowa do hotelu Andel’s w Łodzi
W dniu 31 maja 2019 roku uczniowie klasy I i II w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych wzięli udział w wycieczce zawodowej do hotelu Andel’s w Łodzi. Uczniowie zostali oprowadzeni po hotelu, dowiadując się wiele o historii tego miejsca. Podczas pobytu w hotelu młodzież zwiedziła restaurację, salę balową, salę konferencyjna, pomieszczenia gastronomiczne. Niewątpliwą atrakcją było zwiedzanie kuchni oraz wykład o pracy w restauracji samego Szefa Kuchni hotelu. Uczniowie mieli możliwość zapoznania się ze specyfiką pracy kucharza, systemem pracy oraz obowiązkami w poszczególnych działach. Pracownik hotelu udzielił im również wskazówek dotyczących możliwości odbycia praktyk, a w przyszłości zasad podjęcia współpracy.
Uczniowie wyszli z hotelu wzbogaceni o nowe doświadczenia. Wizyta w hotelu przyczyniła się również do zdobycia wiedzy z zakresu infrastruktury hotelowej, funkcji oraz podstawowych zadań hotelu.
opracowała
Kamila Kina
- autor: Wojciech Tomczak na podst. inf. ZS nr 1 z Bratoszewic, data: 2019-06-04