Treść strony 2019.04
Warsztaty kulinarne w pracowni gastronomicznej
4 kwietnia po raz kolejny gościliśmy w ZS nr 1 z Bratoszewic uczniów klasy VI Szkoły Podstawowej z Bratoszewic pod opieką p. Elżbiety Foks. Uczniowie w towarzystwie starszych kolegów z klasy II Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych sporządzali potrawy wielkanocne: jajka faszerowane z pieczarkami, jajka nadziewane w dwóch smakach ( z pastą z tuńczyka i pastą z szynki), zajączki z ciasta drożdżowego oraz pieczone pierożki z nadzieniem z białej kiełbasy. Warsztaty zakończyły się degustacją przyrządzonych potrawy, które smakowały każdemu z naszych miłych gości.
Ewa Piszczyńska
- autor: Wojciech Tomczak na podst. inf. ZS nr 1 z Bratoszewic, data: 2019-04-12